Home / Nieuws

Monument kamp Erika 25 October 2018

In het blad 'De Ommer' een stuk over het te realiseren monument voor kamp Erika. Een samenwerking met Frank Meijerink. Tekst; Paula Weitkamp, fotografie Marlie Koggel

 

Opening expositie Venster Mario ter Braak Galerie Bonnard 09 October 2018

Zeven oktober mocht ik de openingsspeech houden bij de expositie van mijn oud docent Mario ter Braak in een overvolle galerie ‘Bonnard’.  

 

Mario’s werk bevind zich op het snijvlak van de figuratieve en conceptuele kunst. Voor Mario is het object belangrijk, maar tevens de setting waardoor hij een wereld aan betekenissen opent. Essentieel is niet de inhoud, maar het spel hiermee. In mijn lezing heb ik geprobeerd aan te geven dat de rigide beperking van objecten in Mario’s werk (vanwege de setting en benadering) leidt tot een grote hoeveelheid aan mogelijke betekenissen. Het is te zien als een soort trechter (een minimalisering van de beeldtaal) die zich echter lijkt te spiegelen (in een enorme hoeveelheid aan beeldende betekenissen en associaties). De titel van de speech was dan ook; ‘Balanceren op het brandpunt’.

 

Mario is naast beeldend kunstenaar ook nog steeds verbonden als docent aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

 

De volledige tekst van de lezing is via de volgende link te vinden; 

https://www.galeriebonnard.com/nieuws/opening-venster-eric-schutte/

 

De expositie is nog te bezichtigen t/m 4 november.

 

Foto's; Ronald Soeliman / David van der Linden

Openingswoord expositie Mario ter Braak, Galerie Bonnard 03 October 2018

Op zeven september houd ik de openingsspeech voor de expositie Venster van Mario ter Braak bij galerie Bonnard. Mario was mijn docent vanaf leerljaar 1 t/m 4 en samen met Lammert Steendam begeleider bij mijn afstuderen. Mario’s werk is stevig doordacht en bezit meerdere lagen. Uiteindelijk is het een spel van betekenissen, of beter nog een onderzoek naar de werking hiervan. Mario is de onschuldige ‘muzikant ’ die ‘slechts’ met beelden speelt; de betekenis er van; religieus, erotisch of wat dan ook is de interpretatie van de beschouwer.. 

 

Don’t shoot the piano player.., it’s in the eye of the beholder... Of is Mario niet geheel onschuldig? Intrigerend en bijzonder werk.., aanrader!!

 

De link naar Mario’s site; http://www.marioterbraak.nl/gallery.php

 

Meer informatie over de opening en de expositie galerie Bonnard; https://www.galeriebonnard.com/

 

Uitnodiging expositie Venster Mario ter Braak Galerie Bonnard 02 October 2018

Voor meer informatie zie; https://www.galeriebonnard.com/

'Waterwerken' 01 October 2018

Van 9 t/m 30 oktober neem ik deel aan de expositie 'Waterwerken' bij galerie Paterswolde.

Andere deelenemers zijn; Lon Goedewagen, Mieke Heitling, Irma Kamp, Hennie de Korte, Reinoud Kuipers, Jan van Loon, Saskia van Montfort, Menno Nanninga, Melda Wibawa, Titia Beukema, Christina Broersma, Wya Geerlings, José Geertzen, Evelien de Jonge, Margriet Kroeze, Jan Anne van der Laan, Yvonne Prinsen, Janneke Slot en Aaltje van der Velde

 

Oudere berichten